TangoNuevoTrio er et orkester, der formår at fortolke og viderebringe den moderne tango, med al dens passion, nerve og energi. De har siden deres debutkoncert i Musikhuset Aarhus i 2005 turneret over hele landet med deres medrivende koncerter, som kommer hele følelsesregistret igennem. Musikken er næsten udelukkende skrevet af den afdøde argentinske bandeonist og komponist Astor Piazzolla, dog har trioen også et par af deres egne kompositioner med på repertoiret.

Trioen har indspillet CD'en 'Adios Astor', som er en hyldest til Astor Piazzolla, faderen til den moderne tango. Den aktuelle udgivelse indeholder syv af hans kompositioner, originalt skrevet for kvintet, men omarrangeret af bandeonist Emir Bosnjak til trioen. Derudover har han og Jens Munch bidraget med hver én komposition.

Om musikken

Genren Tango Nuevo opstod i 50'ernes Argentina, da Piazzolla vendte tilbage til Buenos Aires efter ophold i New York og Paris og dannede gruppen Octeto Buenos Aires . Musikken var en videreudvikling af den tradionelle argentinske tango med inspiration både fra den klassiske musik og jazzen, og det er denne unikke stil, som TangoNuevoTrio med stor respekt og ekvilibrisme viderefører igennem deres koncerter og nu også på deres aktuelle pladeudgivelse.

Besøg trioen også på myspace